Ringenäs GK – Logotyp vit

Est. 1987

Vår historia

hela vägen från 1987

Välkommen till Ringenäs Golfklubb

Ringenäs Golfklubb grundades 1987 av Owe Särnunger och har därefter  genom åren fortsatt att drivas i privat regi. Den ursprungliga banan bestod av 18-hål och var då ritad av arkitekt Sune Linde. Sedan dess har det hänt flertalet ändringar och utvecklingar genom åren och mer är påväg.

 

Ringenäs golfbanas förvandling genom åren

En anläggning som till en början endast bestod av ett klubbhus och en golfbana på en åker, har nu utvecklats till att bli en komplett anläggning med ytterligare möjligheter för aktiviteter och förbättrad upplevelse!

Ringenäs Golfbana består numera av 27-hål uppdelat i tre slingor. De olika slingorna som designats och förbättrats av både Pierre Fulke och vid senare skede Magnus Sunesson (2016), bildar tillsammans en varierande 18-hålsslinga samt en 9-hålsslinga. Hålen är designade utefter sina lägen och har därmed fått olika karaktärer beroende på var du befinner dig. Uppe i bergen, inne i skogen eller på våra marker som är mer linksinspirerade. Medelgolfaren trivs framförallt för att banan inte är så lång, men den till synes enkla banan går att spela svår också då vi har små greenområden med tuffa flaggplaceringar och kluriga avrinningsytor. Något som däremot uppskattas av samtliga besökare och som också är vårt signum, är vår fantastiska utsikt! Genom flera vyöppningar och designjusteringar kan man nu se havet från 23 av de 27 hålen. Många gäster säger att det måste vara Sveriges vackraste bana och vi tycker dem har rätt!

 

Ringenäs idag

Ringenäs Golf & Konferenshotell erbjuder en unik upplevelse med sitt läge, moderna layout, konferens och en padelbana som ligger precis ovanför. Samtliga hotellrum har varsin balkong med fantastisk havsutsikt ut över den populära Tylösand-stranden som ligger endast 500 meter från banan. Detta ger gäster en fantastisk möjlighet att kombinera både bad och golfsemester. Finns där även ett engagemang inom den populära sporten padel, finns här chansen att spela på en av Sveriges vackraste padelbanor!

Restaurangen som även den drivs av Ringenäs själva, har under ett antal år skapat sig ett fantastiskt gott rykte kring sina goda mat och inte minst dagens lunch, där alla möjliga gäster besöker oss dagligen! Här finns givetvis chansen att även avnjuta en god bit mat efter din golfrunda från vår bistromeny, eller en magisk á la carte lite senare på kvällen.

 

Ringenäs golfklubb

För golfaren finns en modern och uppdaterad shop med ett stort utbud av skor, kläder och golfutrustning. Ringenäs Golfklubb har även en av Sveriges modernaste golfstudio och är ett Balance Golf Center som erbjuder golfutveckling för alla. I vår studio finns även Halmstads första Golfsimulator med TrackMan som hjälper golfaren att kunna analysera och förbättra sin sving under hela året.

Klubbens har sedan många år tillbaka även etablerat en av Sveriges mest framgångsrika juniorverksamheter, vilket har mynnat ut i flera framgångsrika golfare runtom i världen, som nu tävlar i världsklass!

Ringenäs har sedan begynnelsen etablerat och skapat en familjär atmosfär bland både gäster, medlemmar och personal genom att välkomna alla och få alla att trivas! Detta är säkert en av anledningarna till all framgång och gemenskap klubben står för. Det trevliga bemötandet från både personal, medlemmar och gäster har skapat en öppen atmosfär, positiv attityd och massor med glada leenden, vilket vi tror har präglat Ringenäs till att vara denna fantastiska mötesplats även för såväl golfaren som ickegolfaren!

Varmt Välkomna till Ringenäs Golfklubb!

Prins bertil satte sina spår

Ringenäs historia är en gedigen resa från en 18-hålsbana på åkermarker och bergsmarker till dagens något större anläggning med 27-hål, hotell, restaurang och mycket annat! Och än så länge, är detta bara början …