Ringenäs GK – Logotyp vit

Ringenäs golfbana & banstatus

Ringenäs golfbana

Ringenäs golfbana består av tre 9-hålsslingor som dagligen utgör en kombinerad 18-hålsbana samt en 9-hålsbana, därför har vi en daglig uppdaterad banstatus med slingkombinationer. De tre olika slingorna innehar tre olika karaktärer vilket skapar en varierande upplevelse för er golfare beroende på vilka slingkombinationer vi använder oss av. Med havet som utsikt och friska havsbriser som blåser västerifrån så finns här många fina stunder att spela golf på! Här får du reda på Ringenäs banstatus, vilka slingor vi har idag, golfbilsregler, tillfälliga-, och lokala regler.

Dagens slingor

18-hålsbanan: Öppen för säsongen.
9-hålsbanan: Öppen för säsongen.

Fordon

Golfbilar är tillåtet. Finns att hyra i reception. 

v

Tillfälliga- och lokala regler

På Ringenäs har vi några lokala regler som kan vara bra att veta om för ditt spel. Väder och vind kan även påverka våra tillfälliga lokala regler, läs mer genom att klicka här. 

l

Händer på banan

Vanligt underhåll & arbete.

Starttid, bokningsregler & slopetabell

Bra att veta

Boka din starttid på Ringenas GK för att garantera plats på banan innan du anländer till anläggningen. Glöm inte att vår 9-hålsslinga endast är bokningsbar först 19.00 dagen innan. Är kiosken inte öppen när ni kommer hit finns det alltid möjlighet att gå in i restaurangen för att köpa sig något att fika. Se öppettider längst ned på sidan.

Ringenäs golfbana & banstatus

Lokala regler

Lokala regler 2024 för ringenäs golfklubb

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1, handicapreglerna och amatörreglerna samt följande Lokala regler:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER
Tillfälliga lokala regler finner du även på anslagstavlan på anläggningen. Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling. För den fullständiga svenska texten till en lokal regel där hänvisning är till Modell för lokal regel, se Spel och tävlingsinfobanken på SGF:s hemsida under Lokala regler.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):
Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1. Out of Bounds (Regel 18.2)
1. Om en spelares boll ligger på banan och inom två klubblängder från det elektriska gränsstaketet som är fäst på out of boundsstolparna får spelaren ta lättnad utan plikt enligt förfarandet i Regel 16.1, men baserat på denna referenspunkt:
• punkten som är två klubblängder från staketet och på samma avstånd från hålet till punkten för den ursprungliga bollen (se MLR E-7).

2. En boll som blir liggande på eller bortom vägen på hål Blå 2, 3 och 9 samt Röd 9 (infartsvägen) är out of bounds även om den blir liggande på en annan del av banan som är innanför banans gräns på andra hål.

3. En boll som blir liggande på eller bortom vägen på hål Röd 5 och 6 är out of bounds även om den blir liggande på en annan del av banan som är innanför banans gräns på andra hål

2. Pliktområde (Regel 17)
Det röda pliktområdet på vänster sida av hål Gul 2 som bara är definierad på en sida är oändligt.

3. Onormala banförhållanden (Regel 16.1)
a) Mark under arbete (MUA)

1. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller omslutes av vit linje är MUA.

2. Områden definierade av blå pinnar med grön topp är spelförbudszon som ska behandlas som ett onormalt banförhållande. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt Regel 16.1f.

3. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete. Störande inverkan föreligger inte som bara ger störande inverkan på spelarens stans.

4. Dräneringssträngar eller märken efter sådana på spelfältet är mark under arbete men störande inverkan föreligger inte om skadan bara är störande inverkan på spelarens stans).

5. Om en spelares boll på GUL 9:a är i området bakom green i höjd med vänstra paddelbanan (inkl. grusväg kortsida) och höger i spelriktningen eller boll ligger på/bortom vägen har spelaren ett extra alternativ, droppa den ursprungliga bollen eller en annan boll i droppzonen även om den skulle vara närmare flaggan. Droppzonen är ett lättnadsområde enligt Regel 14.3.

b) Oflyttbara tillverkade föremål

1. Ett ungt träd identifierat med stödpinne är spelförbudszon.
Om en spelares boll ligger var som helst på banan, utom i ett pliktområde, och den ligger i eller vidrör ett sådant träd eller att ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller området för den avsedda svingen måste spelaren ta lättnad enligt Regel 16.1f.

Beslutade av Ringenäs GK:s R&H-Kommittén 2024-03-21

Ringenäs golfbana och banstatus

Fly till vår pittoreska golfbana och upplev den ultimata blandningen av naturens skönhet och härliga golfstunder. Inbäddat längs den fantastiska kusten erbjuder vår bana inte bara en utmanande golfbana utan också fascinerande utsikt över det ändlösa havet. Föreställ dig känslan av den milda havsbrisen i håret och det blå vattnet som sträcker sig så långt ögat kan nå.