Ringenäs GK – Logotyp vit

Ringenäs Golfklubb

Knatte, junior & elit

ringenäs stolthet

Välkommen till …

..knatte, junior & elit på Ringenäs Golfklubb. Ringenäs GK:s ungdomsverksamhet ska byggas på bredden där vi både kan ställa nybörjaren och elitspelaren i centrum. Vi ska ta tillvara klubbens förmågor och sträva efter att sätta Ringenäs golfklubb på golfkartan som en klubb med en bra och genomtänkt verksamhet från knatte till elitspelare. Verksamheten ska utöver att fostra duktiga golfspelare även bidra till en social och individuell utveckling hos våra deltagare. Vi ska satsa på kvalitet samtidigt som vi ska kunna erbjuda så många av klubbens knattar och juniorer som möjligt en plats i den organiserade träningen. 

Information gällande knatte, junior och elit

Ringenäs juniortour

Kommer snart …

Vårgödsling

LÅT RINGENÄS GOLFKLUBB JUNIOR & ELIT VÅRGÖDSLA DIN GRÄSMATTA 2023

Vi fortsätter även i år med det uppskattade erbjudandet att vårgödsla din gräsmatta, så hör av dig redan nu så planerar vi in din gräsmatta. Priset är 750 kr/gräsmatta (max 1300 m2) inom Halmstad kommun. Då vår och sensommargödsling var uppskattat förra året erbjuder vi även det i år. Paketpris om man köper både vår och sensommargödsling 1350:-


Hur gör man:
Du beställer din vårgödsling genom att betala in 750:- kr alternativt 1350:- till

 • Bankgiro                5135- 6426 Handelsbanken
 • Swish                      1235288428

Vid betalning uppger du namn och adress där gödningen skall ske, så kommer vi planera in din beställning. Vi kommer utföra jobbet mellan kl. 09-18 på någon av följande helger:

 • 1-2 april
 • 6 – 10 april
 • 15 – 16 april
 • 22 – 23 april
 • 29 – 30 april
 • Sensommar gödsling sker i juli månad eller efter väderlek

Har du några frågor eller om du har något annat du vill meddela oss innan vi kommer och gödslar kan du mejla till: per.bengtsson1965@outlook.com eller notera det vid inbetalningen. Meddela oss om du vill att vi ringer till dig innan vi kommer. Vi gör allt arbete ideellt och har därför begränsad möjlighet att göra undantag. Vi kommer planera in era gräsmattor allt eftersom anmälningarna kommer in under någon av ovanstående helger (se ovan).


Hur gör vi arbetet:

 • Arbetet utförs av våra juniorer & elitspelare när de är tävlingslediga.
 • Vi använder stroller som ger jämn och rätt fördelning.
 • Vi använder gödsel för gräsmatta utan mossbekämpningsmedel.
 • Gödslingen kan göras i alla väderlekar. Vid torrt väder, vattna gärna.
 • Vi utför arbetet mellan klockan 09–18 under helgerna.
 • Vi presenterar oss som Junior & Elitspelare för Ringenäs Golfklubb.
 • Du slipper allt eget arbete med att gödsla.

Kontaktperson: Per Bengtsson
per.bengtsson1965@outlook.com
0730-43 28 90

Genom att beställa din vårgödning av gräsmatta så stödjer du en av Sveriges bästa junior-verksamheter! Vi i Ringenäs Junior- & Elitkommitté tackar för ert stöd och hoppas ni får en skön sommar!

Juniorernas supporterklubb

VILL DU BIDRA TILL ATT FÖRVERKLIGA EN OS-DRÖM?

Tänk dig…
… året är 2028 och du sitter hemma i soffan och kollar på OS från Los Angeles, USA. Spelformen är som en vanlig tourtävling, 72 hål slagspel fast utan cut. Vi alla på Ringenäs GK väntar med stor spänning för att få följa vår klubbmedlem som satsat allt på detta de senaste åren!
Det är nu Du ska vara stolt över Du hjälpt golfaren till sin dröm…

 

Vissa juniorer hos oss på Ringenäs GK drömmer om just OS och vi önskar att fler vill hjälpa dem i sin satsning mot sina tuffa mål! För att börja drömma om OS och tuffa målsättningar är kärleken till golfen viktig,vilket gör att DITT stöd även går till knattarna och de yngre juniorerna. Därför fortsätter vi vår starka satsning på Ringenäs Golfklubbs juniorer och elitspelare som tidigare under 2000-talet har uppnått följande:

 • 3 st Lag EM Guld 
 • 1 st Lag SM Guld
 • 2 st SM Guld
 • 1 st Lag VM Silver
 • 1 st Lag EM Silver
 • 1 st Lag SM Silver
 • 2 st SM Silver
 • 1 st VM Brons
 • 1 st Lag EM Brons

År 2016 hade vi en 15-åring (Julia Engström) som fick göra Majordebut tack vare sin vinst på damernas äldsta och mest ärofyllda amatörtävling (Ladies´British Amateur Open Championship). Vi hade även en spelare på Europatouren, två proffsvinster på nordiska touren och två i Skandia Cup Finalen (SM under 16 år). Det är kanske svenskt rekord, men våra juniorer vill vidare – Med ER hjälp, kan det bli en verklighet!

 

Den ökade satsningen kostar dock mer pga. fler tävlingar, resor, läger och mycket mer träning. Ringenäs Golf AB går in som en garant i satsningen men vi ser gärna att fler företag och privatpersoner hjälper juniorerna att nå sina mål.

 

Du kan stötta junior- och elitverksamheten

Ringenäs junior- och elitverksamhet är en av de största i Sverige med totalt nästan 200 juniorer i aktiv träning. Verksamheten bygger på en stor bredd där alla ska kunna träna med den målsättning och ambition som passar var och en. På basen av den bredden erbjuds de som vill utvecklas längre. möjligheter att delta i en elitsatsning där målsättningen är att vara en av Sveriges högst rankade klubbar samt att vinna Svenska Mästerskap. De tre senaste åren har klubben vunnit ett guld och två silver i Lag SM. Vi har flera spelare som under de senaste tio åren spelat i de svenska landslagen och under 2018 har vi flera spelare som spelar internationell tourgolf, collegegolf eller spelar i landslaget.

Viktiga faktorer för denna utveckling är givetvis tillgång till skickliga golfutvecklare med höga ambitioner och det har vi verkligen på Ringenäs. Vi behöver dessutom ha möjlighet att inspirera och stötta de unga spelarna att utvecklas vidare och i det syftet arrangerar vi årligen ett flertal läger för spelare på alla nivåer. För att kunna driva denna verksamhet är vi beroende av stöd från engagerade medlemmar och därför finns en supporterklubb som årligen bl.a. arrangerar en tävling för supporterklubbsmedlemmarna. 

 

Supporterpaket

 • Bagbricka (Uthämtas i shopen) som visar att du är med och sponsrar juniorerna.
 • Uppdatering av juniorernas resultat via Facebook.
 • Valfritt belopp/företag, som privat person 300:-/person eller 500:-/ familj.

Vi hoppas på Ditt stöd och ser fram emot din inbetalning på bankgiro 5844-6089.
Skriv Ditt/Ert namn på inbetalningen och att det gäller Juniorernas Supporterklubb.

Tack på förhand – och tack för att du läste ända hit!

 

Med Vänliga Hälsningar

Ringenäs GK:s juniorer samt Juniorkommittén

 

Kontaktpersoner:

Petter Månsson, Kommunikation, petter.mansson@gmail.com

Johan Libera, Finansiering (sponsorer), johan.libera@bring.com

Utvecklingstrappan

Ringenäs tävlingstrappa är ett visuellt hjälpmedel för att se vilken nivå som passar mig som spelare (eller mitt barn), nedan finns beskrivning av de olika stegen för att kunna bilda en uppfattning om de olika tävlingarna som finns.

 

Start:

Även för de juniorer och knattar som ännu inte har officiellt handicap finns goda möjligheter till spelträning. På Ringenäs GK’s korthålsbana finns både 30- och 50-banan som ger möjlighet att utmana sig själv. Vi följer Svenska Golfförbundets filosofi ”Golfäventyret”, https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfaventyret/. Här kan man också se vägen/stegen till officiellt handicap.

På Ringenäs GK har vi även organiserad Spelträning, där man spelar tillsammans med andra juniorer. Det lämpar sig för den som klarat 50-banan några gånger och känner sig redo för att testa sig på den ”riktiga” banan, något vi kallar 100-banan. Mer information om vår organiserade spelträning hittar du här: https://idrottonline.se/RingenasGK-Golf/speltraning

 

Nivå 1

När man erhållit officiellt handicap fortsätter golfäventyret och då är man redo för nästa nivå. Den organiserade spelträningen är den samma, men då spelar man från ordinarie tee. Hallands Golfförbund anordnar även tillfällen där man kan testa att spela på olika banor i Halland – kallat ”Golfäventyret Cup”, dessa ligger i aktivitetskalendern.

 

Nivå 2

När man känner sig trygg på banan och behärskar den i den utsträckningen att man kommit ner lite i handicap (vi har skrivit HCP 45, men det är individuellt) så kan man avancera till nästa nivå. Här är rekommendationen för den som vill testa på att tävla, att prova Ringenäs egen juniortour – 9 hål. Mer information om Ringenäs Juniortour finner ni här: https://idrottonline.se/RingenasGK-Golf/Juniortour

En annan bra och utvecklande tävling är ”Halland Junior Cup”, det är en lagtävling där Ringenäs juniorer möter andra klubbar.

 

Nivå 3

När man känner sig trygg i sitt tävlande och kommit ner ytterligare i handicap (precis som innan är HCP 36 en individuell gräns), så kan man välja att spela Ringenäs Juniortour – 18hål. Då spelar man generellt sätt med äldre juniorer och kan lära sig mycket från dem och fortfarande utveckla sig själv i sitt golfspelande. På denna nivån kan man också med fördel prova att spela juniortävlingar på andra golfbanor.

 

Nivå 4

Vill man fortsätta att utmana sig själv i sitt golfande finns bra regionstävlingar. Hallands Golfförbund anordnar Hallandstouren, där man spelar på olika banor i Halland. Är man över 13 år finns också Teen Tour. Här måste man betala touravgift och allt spel är utan handicap. Första steget på Teen Tour heter ”Teen Tour First”, dessa tävlingar spelas oftast samtidigt som Hallandstouren.

 

Nivå 5

När man är på denna nivån så spelas de flesta tävlingarna utan handicap, Teen Tour Future är regionalt och nästa nivå Teen Tour Elit är hela Sverigeeliten samlad. Även JMI tävlingar är bra rankinggrundande tävlingar.